Foto: SVT

Hägges i Örnsköldsvik läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Hägges finbageri i Örnsköldsvik läggs ner och 34 anställda berörs av beslutet. Ägarföretaget Switsbake erbjuder samtliga Häggesanställda jobb i Malmköping i stället.

Snart har den sista kubben och punschrullen – även kallad dammsugare – bakats på Hägges finbageri i Örnsköldsvik, grundat 1956.

Styrelsen har för avsikt att flytta verksamheten till Malmköping och till Danmark.

Hägges ägs av bageriföretaget Switsbake. Utöver verksamheten i  Örnsköldsvik äger Switsbake bagerier i Malmköping och Mantorp.

”Inget är klart än”

Margareta Bruhn, Livsmedelsarbetareförbundets ombudsman i Umeå, har deltagit i dagens förhandlingar i Örnsköldsvik. Hon bekräftar för SVT att ägarna har för avsikt att lägga ner verksamheten.

– Men förhandlingarna pågår och ingenting är klart än, säger hon.

För övriga kommentarer hänvisar hon till Livs lokala företrädare som SVT sökt utan framgång.

”Gått dåligt i många år”

Bakgrunden till nedläggningsbeslutet är som så ofta ekonomi.

– Vi haft ekonomiska problem under många många år. Och det har gjort att styrelsen har lagt en plan att flytta produktionen, säger Gunnar Fältstam, vd för Switsbake.

Enligt Fältstam kommer alla anställda vid Hägges att erbjudas anställning i Malmköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.