Foto: Privat

”De har alldeles för lite intäkter”

Publicerad

Timrå har ekonomiska bekymmer – igen.
Nu kommenterar Timrå-kännaren Jimmy Hamrin situationen som klubben är i:
– De har alldeles för lite intäkter för vad det kostar att spela i en sådan här serie, säger han.

Timrå IK befinner sig återigen i en bekymmersam situation ekonomiskt. De har en skuld på nästan två miljoner kronor hos Skatteverket och Kronofogden.

Jimmy Hamrin, som följt och bloggat om Timrå IK i många år, har sin bild över varför klubben hamnat i denna sits. Han menar att klubben fått ner kostnaderna den senaste tiden men att intäkterna inte flödar in som de behöver göra om man spelar i en serie som Hockeyallsvenskan.

– Timrå kan inte skära ner kostnaderna så mycket mer. De har inte en särskilt dyr spelartrupp nuförtiden, de har byggt laget på stort sätt egna produkter eller i alla fall spelare som kommer från det egna hockeygymnasiet, säger han och fortsätter:

– Men de har alldeles för lite intäkter för vad det kostar att spela Hockeyallsvenskan.

Fler lag ligger illa till

Vidare menar Hamrin att det är typiskt för de flesta lag i Hockeyallsvenskan att hamna i sådan här situation som Timrå befinner sig i:

– Hockeyallsvenskan är en väldigt svår serie, det är väldigt många klubbar, nästan alla kan jag väl säga, som har någon form av ekonomiska problem. Man kan misstänka att flera ligger illa till precis som Timrå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet