Timrå IK har skuld på nära två miljoner till Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK har skulder både hos Skatteverket och Kronofogden. Totalt handlar det om nästan två miljoner kronor.

Timrå IK har under många år dragits med stora skulder. För närvarande har de en skuld hos Skatteverket på 1.221.695 kronor. Det är en skuld som, om den inte betalas, räknas upp för varje dag som går. Med en årsränta på 16,25 procent betyder det att Timrå IK:s miljonskuld räknas upp med cirka 500 kronor varje dag.

Nära två miljoner i skuld

Skulden hos Skatteverket förfaller till Kronofogden den 27 mars. Hos Kronofogden har Timrå IK redan idag en skuld på över 750.000 kronor. Det betyder att den sammanlagda skulden för föreningen närmar sig två miljoner kronor.

På de senaste fyra åren har de hamnat hos Kronofogden över 40 gånger.

SVT Västernorrland har sökt Timrå IK:s ordförande Lars Backlund för en kommentar. Han är bortrest och har inte gått att nå. Enligt pressansvarige Patrik Svedlund det är enbart ordförande som uttalar sig om föreningens ekonomi.

”Ska göra ett litet överskott”

En styrelseledamot, som inte vill uttala sig om Timrå IK:s ekonomi, hänvisar till vad Lars Backlund sagt i tidigare intervjuer om föreningens skulder. Till SVT Västernorrland sa Lars Backlund i januari att innan säsongen är slut sista april ska ekonomin vara i fas. Då var skulden till Kronofogden på över 600.000.

– Det är ju aldrig roligt att hamna hos Kronofogden. Vårt mål är att vi ska göra ett litet överskott om man tittar i slutet av säsongen, men ser man det punktvis under säsong då har vi problem att klara likviditeten, sa Lars Backlund till SVT Västernorrland då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet