• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Wikholm är drivande i den lokala intresseföreningen. Den nygamla macken har varit hans projekt – och investering. ”Det är ett vågspel”, medger han Foto: Piere Ragnehag SVT

Niklas återstartar bensinmacken i Holm efter elva år – med egna pengar

Uppdaterad
Publicerad

Det är elva år sedan det senast gick att tanka bilen i Holm, ett mindre samhälle fem mil nodväst om Sundsvall.

Men nu är det dags för nypremiär – efter en lång och mödosam kamp för att få tillstånden på plats. Och i bästa fall är bensinmacken bara det första steget för byn.

Niklas Wikholm i Holm har jobbat med projektet i flera år och har även satsat egna sparade pengar på att få igång ortens bensinmack igen.

Det är lokalt i alla led – inget av de stora bensinbolagen är inblandade i det hela. Drivmedel till stationen ska köpas in från olika håll, är tanken.

Det har varit allt annat än enkelt att få alla tillstånd på plats, berättar han.

Men nu är allt klart och lördagen den 5 augusti klockan tio är det dags för återinvigning, efter elva år av, ja, soppatorsk på orten.

Och snart kommer det förstås kunna gå att ladda upp sin elbil på macken i Holm.

I klippet: hör Niklas Wikholm om satsningen och planerna för framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.