Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör det kommunala fastighetsbolaget Skifus VD Anette Bergman berätta om Sundsvalls nya resecentrum i videon. Foto: Sara Carlzén SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här är Sundsvalls nya resecentrum – följ med in i mångmiljonbygget

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en byggarbetsplats under två års tid, men nu är Sundsvalls nya resecentrum klart.

På måndag öppnar centralstationen för allmänheten – men redan nu får du en inblick i hur resecentum ser ut.

Det har byggts om och det har byggt nytt.

Projektet med Sundsvalls resecentrum har tagit tid. Men nu står det äntligen klart.

– Jag är väldigt nöjd med att vi ändå har försökt bevara det gamla och moderniserat och utvecklat, men ändå med hänsyn till det kulturhistoriska värdet, säger Anette Bergman, VD på Skifu.

Följ med in och se det färdiga resultatet i videon ovan.

Den renoverade stationen har fått sällskap av en nybyggd bussterminal som knyter ihop buss- och tågtrafiken i ett stort stationsområde.

Planeras för ytterligare åtgärder

Totalt har byggnationen kostat drygt 220 miljoner kronor och har delvis bekostats av Trafikverket. Och redan nu planeras det för ytterligare byggnationer, med preliminär start 2023.

– Vi ska bygga om bangården och göra plats för fler och längre tåg. För att öka säkerheten ska vi även bygga en passage över spåren till plattformarna från det nya resecentrumet, vilket gör att tågresenärer inte behöver gå över spåren, säger Catherine Kotake, regional direktör på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.