Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtta politiker deltog vid panelsamtalet under tisdagen framför elevpubliken. I klippet hör du blivande väljare om de viktigaste valfrågorna. Foto: Pierre Ragnehag

Här startar EU-valet i Västernorrland – klimat och fred viktiga frågor bland unga

Uppdaterad
Publicerad

Klockan var 12 i Fälldinsalen på Mittuniversitet i Sundsvall när EU-timman startade – och det blev också startpunkten för EU-valrörelsen i länet. Åtta politiker i panelen och en ung publik i salen – blev de unga lyssnarna lite klokare av debatten? Hör själv i klippet.

Valet till Europaparlamentet är bara några månader bort – valet hålls mellan den 6:e och 9:e juni. Sverige har ju varit medlemmar i snart 30 år men intresset för valet är fortfarande svalt.

Förra valet, 2019, röstade bara 55 procent av väljarna.

EU-val 2024

De gymnasieelever SVT talade med under EU-debatten på Mittuniversitetet tyckte att klimatfrågor, fred och säkerhet är viktiga frågor för EU.

Hör politiker och blivande väljare i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet