Foto: Gorm Kallestad, TT

Härnösand skapar fler platser på äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad
Tidigare i veckan uppmärksammade SVT Västernorrland att det råder brist på platser på äldreboenden på många håll i länet. Redan samma dag presenterade Sundsvalls kommun planer på utbyggnad och nu är det Härnösands tur.

I ett pressmeddelande skriver kommunledningen att det nu pågår ett arbete för att råda bot på den akuta bristen på platser inom särskilt boende i Härnösand.

− Vi räknar med att kunna presentera ett förslag under nästa vecka, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

Bygger ut befintliga boenden

Förhandlingar pågår nu med fastighetsägare och det ska leda till ett förslag redan under nästa vecka. För att klara behovet av platser på längre sikt finns planer för att bygga ut ett eller flera av de befintliga boendena. I bästa fall kan beslut om byggstart för det ena projektet tas senare i år.

− Vi har även tittat på att bygga ett helt nytt boende, men det är bättre både för de boende, för personalen och för ekonomin att bygga ut de befintliga, säger socialnämndens ordförande Krister Fagerström McCarty.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer