Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vill man spela på Härnösands racketklubb får man stå i kö. Foto: SVT/Javier Abalo Aguilar

Härnösands racketklubb går mot strömmen – har ökat antalet medlemmar under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Härnösand racketklubb har gått mot strömmen. Då många idrottsklubbar i länet har tappat unga idrottare under pandemin har racketklubben istället vuxit. Hör chefstränaren berätta varför i klippet.

Under de senaste två åren har flera ungdomar valt att börja spela tennis och badminton hos Härnösands racketklubb. Det specifika antalet medlemmar som har ökat har chefstränare Anneli Thunberg inte koll på, men klart är att det är väntetid.

– Som det är nu så är det kö in för att spela hos oss och det är första gången på de tolv åren som jag har jobbat här som det ser ut så, säger chefstränaren Anneli Thunberg.

Lätt att hålla avstånd

Enligt Anneli Thunberg beror det på en blandning av tur och den typen av sport som utövas. Till skillnad från andra lagidrotter, som till större del varit tvungna att stänga ner sina verksamheter, har racketklubben kunnat forsätta hålla igång.

– Vi har inte haft några större smittspridningar. Det är väldigt enkelt att hålla avstånd när man spelar racketsporter, du står på varsin sida av nätet, säger hon.

Anpassad verksamhet

Varför flera ungdomar har vänt sig till just racketklubben för att hålla igång, tror Anneli beror på verksamheten som bedrivs.

– Atmosfären som finns här bidrar, vi har roligt här. Och verksamheten anpassas så att alla kan vara med och delta, oavsett om man vill tävla eller bara motionera och vara med kompisarna, säger hon.

Hör mer i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer