Foto: SVT

Hög chef i Sundsvalls kommun avstängd från jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En högt uppsatt chef i Sundsvalls kommun har på kort varsel avstängts från sitt arbete. Mannen utreds för att ha begått felaktigheter i sin tjänst som chef på en strategiskt viktig position i kommunen.

En internutredning pågår och mannen har nu tills vidare ersatts av avdelningens biträdande chef.

– Eftersom han befinner sig i en publik position i kommunen har vi informerat hans medarbetare i kommunen om avstängningen. Vi räknar med att internutredningen skall vara klar inom en månad, säger kommundirektören Åsa Bellander till SVT.

Strategiskt jobb

Åsa Bellander vill inte berätta vad som orsakat det drastiska beslutet, men hon bekräftar att de påstådda felaktigheterna är kopplade till hans tjänsteutövning som kommunal chef. Någon polisanmälan har inte gjorts.

SVT: Kan det bli aktuellt senare?

– Det vill jag inte spekulera i, säger Åsa Bellander. Vi har fått in uppgifter som behöver utredas och tills dess motsatsen är bevisad betraktar vi personen som oskyldig. Uppgifterna kan vara ogrundade, säger Åsa Bellander.

Den avstängde chefen har haft chefsjobb i Sundsvalls kommun under flera år. Han arbetar på en mindre avdelning som har stor strategisk betydelse för kommunen och dess invånare.

SVT har sökt den aktuelle chefen men hans telefonsvarare uppger att han är ledig och hänvisar samtal till kommunens växel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.