Foto: SVT

Hög chef på Sundsvalls kommun avsätts – arbetsgivaren saknar förtroende för honom

Uppdaterad
Publicerad

Den höga chef på Sundsvalls kommun som stängdes av under utredning blir av med sin chefsposition. Det meddelar kommunen idag – men han kommer inte att polisanmälas.

För en månad sedan stängdes en hög chef av från sitt jobb på Sundsvalls kommun med omedelbar verkan under utredning. Nu är utredningen klar.

– Vi har kommit fram till att det inte är lämpligt att han sitter kvar som chef, men jag vill inte kommentera vad det är han gjort säger kommundirektören Åsa Bellander.

Felaktigheter anmäldes

Det var efter att kommunledningen fått information från personer som haft att göra med chefen i jobbet som chefen stängdes av och utredningen inleddes.

Det kommer nu att inledas en utredning om omplacering av mannen, den beräknas ta ungefär två veckor. Vad som sedan händer är oklart.

– Endera omplaceras han till en annan tjänst inom kommunen eller så hittar man en annan lösning säker Åsa Bellander kryptiskt.

Ingen polisanmälan

När utredningen inleddes antyddes att mannen skulle kunna komma att polisanmälas, men så blir det inte.

– Nej vi kan inte se att han begått någonting brottsligt, men förtroendet för mannen saknas från arbetsgivarens sida efter utredningen säger kommundirektören Åsa Bellander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.