• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Gatuhunden Arthur från Ecuador bodde sedan flera år tillbaka i Örnsköldsvik.

Hunden Arthur har dött

Uppdaterad
Publicerad

Hunden Arthur, som slog följe med ett svenskt multisportlag under en tävling i Ecuador, har dött efter att ha varit sjuk en tid. Den tidigare gatuhunden, som togs till Sverige för sex år sedan, har lämnat ett stort tomrum hos familjen i Örnsköldsvik.

– Det är oerhört tufft. Vi har aldrig gråtit så mycket, berättar ägaren Mikael Lindnord.

Gatuhunden Arthur fick en köttbulle av Mikael Lindnord under en paus bland bergen i Ecuador. Efter det slog hunden följe resten av den tuffa tävlingen. Det som följde efter det gjorde Arthur till en världsnyhet som nu ska bli långfilm i Hollywood. I sex år fick han leva med sin familj i Örnsköldsvik.

– Han hade ett stort hjärta och blev snabbt en stor del av vår familj, berättar Mikael Lindnord.

Dog på djursjukhus

Arthur spenderade de sista dagarna på djursjukhus och dog under tisdagen.

– Vi hade ett speciellt sätt att kommunicera på, han och jag. Han rörde mina fingrar med nosen på ett sätt som gjorde att jag visste hur han mådde.

Familjen har inte någon fler hund – och det finns inga planer på att skaffa någon ny.

– Arthur är den enda hunden jag har haft och den enda jag kommer ha, säger Mikael Lindnord.

”Tack Ecuador för att vi har fått låna en sådan vacker själ”, skriver ägaren Mikael Lindnord på sociala medier. Bilden är från 2015. Foto: Håkan Nordström/TT

”Sex fantastiska år”

”Vi hade sex fantastiska år tillsammans. Vi har haft tur att vi kunnat jobba hemifrån så att vi fått vara tillsammans hela dagarna. Tack Ecuador för att vi har fått låna en sådan vacker själ” skriver Mikael Lindnord på Instagram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.