• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Anna Jansson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten Foto: Folkhälsomyndigheten

Hur allvarligt är det med övervikt vid fyra års ålder?

Uppdaterad
Publicerad

Övervikt bland barn och unga är ett växande problem och i Västernorrland är det en större andel fyraåringar i Region Västernorrland som har övervikt och fetma än i de flesta andra regioner i Sverige.

Att övervikt och fetma påverkar hälsan på olika sätt är klarlagt. Och man vet också att övervikt vid fyra års ålder medför en risk att de extra kilona stannar kvar i vuxen ålder.

Hör i klippet vad Anna Jansson som är enhetschef på Folkhälsomyndighetens avdelning för hälsofrämjande levnadsvanor och spelprevention har för lösning på problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfetma

Mer i ämnet