Kjell Lönnå, folkkär körledare och tv-profil, har gått bort. Hur minns du honom? Foto: Pontus Lundahl/TT

Hur minns du Kjell Lönnå? Dela med dig

Uppdaterad
Publicerad

Kör- och allsångsledaren Kjell Lönnå blev folkkär bland svenskarna genom sina många tv-framträdanden. Hur minns du Kjell Lönnå? Skriv i chatten.

Hur minns du Kjell Lönnå – dela med dig av dina minnen

Pinnat inlägg

Vi tackar för de enormt många minnena som ni delat med er av. Nu stänger vi chatten.

Selma Lundqvist • Träffade Kjell redan som barn..eftersom min moster Greta Holmin var hans pianolärare . Ze bodde familjen i Gävle..min moster bodde i ett rum bakom orgeln i Imanuelskyrkan. Kjells pappa var pastor där. Jag var 12 år när jag sjöng duett med min kusin på ett stort läger. Kjell kämpade på piano. Det programmet sändes i radio. Senare träffade jag honom många gånger..bla på kör kurser..minns när vi gjorde en konsert i simbassängen i Bruksvalkarma..även den sändes i radio.
Alltså många kära minnen av Kjell. Han lämnar ett stort tomrum men många fantastiska minnen. / Selma

Sara • Dags för repris? Så att sångglädjen kan ges till andra?

Alma • Tack för din sång.

Pelle • Han spred så mycket värme. Det är viktigt speciellt nu tänker jag. När en del är så fokuserade vid krig. Vi behöver värme ljus och sång istället.

Ingrid Widell,Sundsvalls församling • Vem kan glömma hur Kjell Lönnå tog initiativet till det storartade nationaldagsfirandet på Stora torget i Sundsvall? Kommer också ihåg hur han varje gång inför årets Julton kollade att flygeln var ordentligt stämd i GA- kyrkan. Stort tomrum efter en så känd Sundsvallsprofil som MYCKET och på många sätt satte Sundsvall tydligt på kartan. Många 🔥🔥🔥❤️❤️❤️ tankar till hans nära och kära,vänner m. fl. i deras stora sorg och saknad.

Maija Sjödin • Jobbade som ekonom på SVT då Kjell programledde Lekande Lätt. Vi köpte honom en gul kavaj den hängde kvar på redaktionen och han frågade om han kunde ta den hem. Ta den sade jag. Hoppas den kom till användning hemma hos honom. Vilken personlighet han var, kom som en virvelvind i SVT:s smala korridorer.

Elsie • Glömmer aldrig våra körkonserter på globen med sångare från hela Sverige!

Kajsa • Kjell! Kände dig inte mer än genom rutan. Men så mycket glädje du gav oss alla. Min mormor, farmor, mamma och pappa. Till och med min lillasyster som var så liten brukade sjunga med.

Tack Kjell Lönnå! • Alla borde få växa upp med sång och glädje. Kanske skulle världen då bli bättre? Tack för all sångglädje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.