Tre pojkar vid kommunens hem för ensamkommande flyktingar i Örnsköldsvik misstänks ha blivit utnyttjade av boendeanställda. Bilden är en genrebild. Foto: TT

Anställda hade relationer med tonåringar på HVB-hem

Publicerad

Tre ur personalen vid kommunens HVB-hem i Örnsköldsvik ska ha inlett varsitt förhållande med tre ensamkommande pojkar, uppger Allehanda.se.

Det var någon gång under förra året som tre kvinnor i personalen påbörjade en nära relation med ensamkommande pojkar på HVB-hem(hem för vård eller boende) i Örnsköldsvik, skriver Allehanda.se. I november avslöjades det, kvinnorna sa upp sig och en intern utredning påbörjades. I december kopplades även polisen in.

Avdelningschefen för socialt stöd på Örnsköldsviks kommun säger till Allehanda att det måste finnas en klar gräns mellan det privata och det professionella mellan de anställda och de boenden.

– Det är klart att det är anmärkningsvärt. Eftersom vi också tycker att det som skett är allvarligt har vi anmält det till såväl polisen som IVO, säger Mats Gidlund till allehanda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer