Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialtjänsten i Sundsvall: ”Ett barn har dött, då har något gått fel”

Socialtjänsten i Sundsvall: ”Ett barn har dött, då har något gått fel”

Uppdaterad
Publicerad

Åratals rop på hjälp. Rop som inte hörsammats. Camilla Orefjärd, målsägandebiträde, var mycket kritisk mot hur samhället och rättsväsendet inte uppmärksammat åttaårige Tintins situation. En kritik som socialtjänsten i Sundsvalls enhetschef Eva Leijon instämmer i.

Det var i onsdags som domen föll i Luleå tingsrätt. Pappan dömdes till livstids fängelse för mord på sonen och efter domen uttalade sig pojkens målsägandebiträde:

– Åratal av rop på hjälp. Rop som inte hörsammats. Under många års tid har Tintin och hans mamma utsatts för våld. För mig är det obegripligt att det inte varit uppenbart för rättsväsendet, sa mammans biträde Camilla Orefjärd till SVT Norrbotten.

Tintins första år bodde båda föräldrarna i Sundsvall och när han var ett år började den uppslitande vårdnastvisten. Skilsmässan var bitter och tvisten hanterades av myndigheter och rättsväsende många gånger.

I klippet reagerar Eva Leijon, enhetschef för socialtjänsten i Sundsvall, på den kritik som riktats mot samtliga inblandade i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet