Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Friska viljor är en av föreningarna som drabbas av hallstängningen. Hör biträdande sportchefen Erik Johansson i klippet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Idrottshallar i Örnsköldsvik fortsatt stängda på grund av snön

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollshallen och Modohallen i Örnsköldsvik har varit stängda sedan trettondagshelgens snöoväder. För föreningslivet har det inneburit inställda träningar, matcher och turneringar.

– Det är en väldigt olycklig situation, säger Erik Johansson, biträdande sportchef för Friska viljor FC.

Fotbollsföreningen Friska viljor har istället för träning tre gånger i veckan i hallen, fått hitta andra lösningar – bland annat har man hyrt in sig i fotbollshallen i Ullånger i Kramfors kommun.

– Vi tar det vecka för vecka, men man efterlyser något slags besked, säger Erik Johansson.

Svag takkonstruktion är orsaken till att de två hallarna stängs vid stora snömängder, något som också försvårar snöröjningen.

– Fotbollshallen och Modohallen är fortsatt stängda eftersom vi inte har fått bort snön och nu har det ju kommit mer snö, konstaterar Anneli von Wachenfeldt, biträdande enhetschef fritidsenheten på Örnsköldsviks kommun.

”Stora tak och svårt att komma åt”

SVT: Vad är det som gör att det tagit så här lång tid att få bort snön?

– Dels har det att göra med att maskinerna inte hållit. Men det tar tid. Det är stora tak, det är svårt att komma åt och den förra snön var också väldigt tung och hård och då tar det längre tid att sopa.

Kommunen har i dagsläget ingen prognos för när hallarna kan öppna igen.

– Vi tycker jättesynd om föreningslivet och vi är lika besvikna, säger Anneli von Wachenfeldt.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.