Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt Inga Högbom och hör resultatet på auktionen i videon ovan. Foto: SVT

Inga, 92, fixade auktion i byn Hocksjön för ambulanser till Ukraina

Publicerad

Byn Hocksjön i Ångermanland, med tre bofasta invånare, fick se en sällan skådad tillströmning av besökare i torsdags. 92-åriga Inga Högbom arrangerade auktion för att samla in pengar till ambulanser som ska skickas till Ukraina.

Viljan att skänka pengar och engagera sig för Ukraina var rekordstort när kriget bröt ut men nu rapporterar ett flertal hjälporganisationer om ett svalnande intresse.

Men i Hocksjön utanför Ramsele var engagemanget stort när 92-åriga Inga Högbom under torsdagen arrangerade auktion för att få in pengar till ambulanser som ska skickas till Ukraina.

– De lider så oerhört mycket så kan vi bidra här i dag är jag så tacksam, sa Inga innan auktionen drog igång.

Initiativet lovordades

Folk strömmade till den lilla byn där det bara finns tre bofasta innevånare och Ingas initiativ lovordades av alla som SVT pratade med.

– De behöver något som faktiskt ger nytta och en ambulans är väl det bästa vi kan ge dem, menade Anna Gustavsson, som var en av besökarna.

”Blir glad”

De flesta tycktes ha ropat hem något på auktionen, Lars-Olof Frisk fick med sig en piedestal hem.

– Jag hoppas att intresset för att hjälpa Ukraina inte har falnat men ibland har jag funderat, så därför blir jag glad när det blir sådana här saker, sa han.

Möt Inga Högbom och hör resultatet på auktionen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västernorrland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet