Helgens planerade danstävlingar i Skyttishallen måste flyttas till Husum. Personerna på bilden har inget samband med artikeln. Foto: TT

Innebandyhall stängd tills vidare – danstävlingar tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen upptäcktes takbrister på innebandyhallen på Skyttis i Örnsköldsvik. Hallen är nu stängd på obestämd tid och det påverkar bland annat Rockringen.

Det är två stag i takkonstruktionen på hallen som gått av och man har se senaste dagarna sopat bort snön från taket för att minska på trycket. Under torsdagen fortsätter man med inspektion av hallen.

– Allt beror på vad man hittar. Säkerheten går först och vi släpper ju inte in någon verksamhet förrän vi vet att hallen är helt säker, säger Patrik Palm till allehanda.se.

Till och med åtminstone söndag är hallen stängd, vilket påverkar Rockringens tävlingar, med flera hundra deltagare, i helgen som får flyttas till Husumhallen.

Ordnar bussar

”Eftersom logistiken blir besvärlig för dem som bor på hotell i Örnsköldsvik och har rest dit med tåg eller flyg kommer Rockringen att ordna med busstransporter (kostnadsfritt) från Örnsköldsvik till Husum och tillbaka”, skriver Rockringen på sin Facebooksida.

Man lovar också att lägga parkettgolv i Husumhallen eftersom det underlaget skulle finnas i Skyttishallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.