Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar Gabbe och Melvin upp den ikoniska lådbilen. Foto: Per-Erik Ström/SVT/Privat

”Jag fick bilen i hövve” kan bli monument i Söråker – Vännerna om virala lådbilsklippet

Uppdaterad
Publicerad

Det hela började med att en lådbil skulle preppas inför en lådbilstävling vid Folkets hus i Söråker för 11 år sedan. Gabbe Johansson, Melvin Andersson och deras kompisgäng skulle köra ett teståk men tyvärr blev det inte så lyckat. När något går snett med styrningen, filmar Melvin kraschen och det hela slutar som ett viralt klipp.

– Tävlingen gick inte så bra, vi vann inte. Men det löste sig på annat sätt kan man säga, säger Gabbe Johansson som kommer ihåg att just då kändes det lite surt.

Nu kan det virala ”Jag fick bilen i hövve”-klippet förevigas med en staty. Svenska folket har fått rösta fram sina favoriter av svenska virala klipp. Internet- och fiberföretaget Globalconnect håller tävlingen tillsammans med Instagramkontot Filmfabriken. Där 5 av 10 nominerade kommer prisas med ett monument.

11 år sedan succéklippet

Gabbe och Melvin har idag hunnit bli 21 år. Nu när klippet är nominerat att bli ett monument, blickar de tillbaka på kändisskapet som klippet gav dem.

– Jag ser det inte som ett kändisskap, jag ser det lite mer som att det var en rolig grej, folk vet ju inte vem jag är. Det är lite de som vet, de vet, säger Gabbe.

Förutom att bli citerat om och om igen, har det virala klippet och citaten tryckts upp på kläder och blivit låtar.

Se det virala klippet och hör Gabbe och Melvin berätta om lådbilen i videon ovan.

Här är klippen som kan bli monument

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.