Bilden togs av vittnet bara några minuter efter skottlossningen i närheten av Kramfors idrottsplats sent på torsdagseftermiddagen. I det närliggande bostadsområdet bor många barnfamiljer. Foto: privat

Vittnen till skjutningen i Kramfors hörde nio skott och såg två springa därifrån

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer som SVT pratat med blev vittnen till skottdramat vid Kramfors idrottsplats sent under torsdagseftermiddagen. De berättar att de hörde mellan åtta och tio skott avlossas.

– När jag tittade ut såg jag två personer snabbt springa därifrån, berättar Adam – som vill vara anonym – för SVT.

Själv bor han i det närliggande bostadsområdet med familj och barn och tycker händelsen är mycket olustig.

– Det bor många barnfamiljer här i området. När det dessutom avlossas så många skott...nu vet jag ju inte om det var skarpa eller lösa skott, men om det sköts skarpt så är ju risken stor att nån av kulorna skulle kunna hamna precis var som helst. Vad som helst hade kunnat hända, säger han.

En gripen

Förundersökningen leds av vice chefsåklagare Karin Everitt och hon säger till SVT Västernorrland att polisen nu gripit en person som misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.

I övrigt är Everitt förtegen om utredningen.

Brottsplatsundersökning

När SVT Västernorrland är på plats under fredagsförmiddagen håller polisens kriminaltekniker som bäst på att inleda sin brottsplatsundersökning.

Händelsen inträffade vid 17-tiden på torsdagen. Det var helgdag, fint väder och många var ute.

Unga och omaskerade

Två andra vittnen som SVT träffar i samma område berättar att de satt ute och drack kaffe i solen och som bäst förberedde en grillning som skulle ske på kvällen, när skottlossningen avbröt friden.

– Vi hörde smällarna, och en massa gap och skrik. Det var unga personer, det såg vi. Och de var omaskerade, berättar de.

Ingen person kom alltså till skada i samband med skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.