Jens hittad efter tolv dagar i skogen

Uppdaterad
Publicerad

68-årige Jens Lagneholm klarade sig under nästan två veckor ensam och vilse i den jämtländska vildmarken. Han försvann under en fisketur i början av juli. I lördags hittades han av två kanotister.

I flera dagar letade anhöriga, frivilliga, hemvärnet, fjällräddningen och polisens hundpatruller efter Jens. Men han var spårlöst försvunnen. Till slut avbröts sökandet.

Men så i lördags, tolv dagar efter försvinnandet, stötte plötsligt två kanotister på Jens vid Ottsjön, cirka två mil söder om Åre.

– Ett helt underbart möte, säger Jens till SVT.

Han fördes omedelbart till Östersunds sjukhus. Han hade levt på vatten, hjortron och granskott, 14 kilo hade han förlorat i vikt.

– Jag har irrat, gått i cirklar, mest vänstervarv har jag förstått säger han om sin tid i skogen.

På söndagen fick han träffa sin son på sjukhuset i Östersund och under måndagen reste han hem. Mittnytts Ulf Knutson träffade Jens på sjukhuset.

– Jag är helt friskt, säger Jens.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.