Junsele djurpark räddas

Uppdaterad
Publicerad

Konkursförsatta bolaget Äventyrsberget, som bland annat drivit Junsele djurpark, har en seriös spekulant. En affär är nära, bekräftar konkursförvaltaren och spekulanten har rötter i bygden.

Äventyrsberget – där djurparken, campingen, kåtabyn och konferensflotten Galaxen ingår – gick i konkurs på egen begäran för ungefär en månad sedan. Det blev ett hårt slag för Junselebygden, och det var under den första tiden efter konkursbeskedet ovisst om någon skulle vilja ta över verksamheten.

Nu ser det ut att finnas en framtid för Äventyrsberget och dess olika verksamhetsgrenar.

En spekulant utifrån, som har sina rötter i Junseletrakten, har lagt ett seriöst bud på hela rörelsen. Konkursförvaltaren, advokat Magnus Näsholm, tycker att det känns bra och är förhoppningsfull om att affären ska gå i lås.

Men han är hemlighetsfull om detaljerna. Han vill inte prata om några summor, och han vill inte heller berätta vem den eventuella köparen är – inte än.

– Men vi är nära en affär, så mycket kan jag säga. Jag tror att vi kommer att vara helt överens i slutet av den här veckan eller i början av nästa, säger Magnus Näsholm till Mittnytt.

Enligt Magnus Näsholm har den tilltänkte köparen tänkt sig att köpa hela bolaget, men låta andra entreprenörer driva verksamheten i tre olika grenar – campingen för sig, djurparken för sig och kåtabyn och Galaxen för sig.

– Det där är väl heller inte riktigt klart i detalj, men han har tänkt sig någonting i den vägen, säger Magnus Näsholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.