Karins bil totalförstördes Foto: SVT

Karin voltade på Sundsvallsbron: ”Jag såg inte ordentligt”

Uppdaterad
Publicerad

Karin Jarl var på väg hem från onkologen på Sundsvalls sjukhus när olyckan var framme. I mörkret krockade hon med en trafikdelare vid Sundsvallsbrons södra avfart. Nu riktar hon kritik mot Trafikverket.

– Jag tackar min lyckliga stjärna att för att jag sitter här idag. Jag har haft svårt att sova och återupplever de där sekunderna när det hände, berättar hon.

Det var vid 16-tiden på tisdagen som hon var på väg hem till Klockarberget, söder om Sundsvall. Hon hade varit på behandling på Sundsvalls sjukhus och tyckte att det började bli mörkt och ville därför välja gamla E4:an där hastigheten är lägre. 

Sundsvallsbron

– Det är lite kymigt att köra hela motorvägen hem så jag sänkte hastigheten, körde 80 km ungefär och väntade att jag skulle se avfarten, men precis när jag tror att jag är där kör jag rätt på järnräcket. Jag hann tänka att nu händer det någonting.

Rädd när det luktade bensin

Krocken blev kraftig och bilen voltade och landade på taket. Karin blev hängande i säkerhetsbältet, upp och ner.

– Jag höll krampaktigt i ratten och jag blev lite rädd för det luktade bensin.

Många andra bilister skyndade dit och frågade hur hon mådde. De pratade med henne i väntan på Räddningstjänst och ambulans.

Karins bil totalförstördes Foto: SVT

Kritik mot vägstandarden

I dag är hon kritisk mot Trafikverket. Hon anser att det saknas tillräcklig skyltning, belysning och reflexer.

– Jag såg inte ordentligt. Det var mörkt, blöt asfalt och mötande trafik.

Flera andra bilister vi varit i kontakt med beskriver samma problem med dålig belysning på bron och vid avfarterna. Karin Jarl menar att det behövs.

– Det behövs tydliga skyltar som visar att här delas vägen och så fler lampor så att man ser var man ska vika av, säger Karin Jarl.

Karin efterlyser en så kallad avfartsskärm för att markera avfarten. Till höger trafikdelaren som hon körde på. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvallsbron

Mer i ämnet