Timrå IK:s sportchef Kent Norberg uppges vara klar för HV71 nästa säsong. Foto: Therese Ny/TT

Kent Norberg uppges lämna Timrå IK – ska vara klar för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg lämnar Timrå IK och är klar för Jönköpingsklubben HV71.

Det uppger Aftonbladet.

Timrå IK slutade sist i grundserien i SHL – men har gått som tåget i kvalspelet mot Djurgården. Där har Timrå nu tre raka segrar och är därmed bara en seger i från en säkrad plats i hockeyns finrum även nästa säsong.

Ska vara klar för HV71

Men det ser ut att bli utan den stora klubbprofilen och sportchefen Kent ”Nubben” Norberg.

53-åringen, som tillhört klubben i 25 säsonger som spelare, tränare och sportchef, uppges nämligen av Sportbladet vara klar för Hockeyallsvenska HV71. Jönköpingslaget vann grundserien i Hockeyallsvenskan och jagar just nu en plats i SHL nästa säsong. Just nu pågår kvartsfinaler, där HV71 leder med 3-1 i matcher mot Västerviks IK.

Skriver längre kontrakt

Enligt Sportbladet ska Norberg vara klar för klubben, oavsett vilken serie man spelar i nästa säsong och parterna ska dessutom vara överens om ett längre kontrakt. Enligt tidningen ska anledningen till klubbytet vara att Kent Norberg ”känner att Timrå skulle må bra av en ny ledare och lagbyggare som tar laget in i framtiden och att det kan vara en nackdel att han sitter på sin roll år ut och år in”.

För Timrå IK:s del kan säsongen avgöras hemma under lördagen, där pucken i den fjärde matchen för vidare spel i SHL släpps 18.30. En match som alltså kan bli sportchefen Kent Norbergs sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.