Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kilometervis med sneda gång- och cykelvägar i Sundsvall Foto: Ylva Holmgren /SVT

Kilometervis med sneda cykelvägar i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvallsborna fick i veckan vakna upp till något kanske lite annorlunda – nämligen kilometervis med snett målade gång- och cykelvägar.

Eva Forslund, sektionschef på trafik Sundsvalls kommun, beklagar sig över felet, men är glad över att människor valt att skratta åt det.

– Det har blivit uppmärksammat för att många skrattar åt det, för att man ser att det blivit fel helt enkelt, säger Eva Forslund.

Entreprenören som Sundsvalls kommun vanligtvis använder sig av för denna typ av arbete hade händerna fulla och lejde bort uppgiften till en underentreprenör, vilken i sin tur inte blir betrodd att åtgärda snedsteget.

– Någonstans i kommunikationen har det blivit fel mellan entreprenörerna. Huvudentreprenören har ansvaret för att hålla en viss kvalitet och har också tagit på sig ansvaret att se till att det blir utfört på ett fackmannamässigt sätt, berättar Eva Forslund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.