Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blir vingligt om Sundvalls cyklister ska försöka följa de nymålade linjerna på cykel- och gångbanorna i stan´. – Det är svårt att inte skratta när man ser det här, säger Linnea Lång på Sundsvalls kommun. Men kommunen tänker inte dra ett streck över saken. – Vi har regler att följa säger hon.

Sundsvalls sneda kringelikrokar uppmärksammat i hela landet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev blev tämligen misslyckat, resultatet av linjemålningar på cykel- och gångbanor i Sundsvall. Kilometer efter kilometer av krokiga och sneda streck.  

– Det har kommit oerhört många reaktioner till oss, berättar Linnea Lång, kommunikatör på Sundsvalls kommun.

Vi förstod inte hur stort det här skulle bli, säger hon. 

Kommunens kommuniktör kan inte dölja att hon själv tycker att hela historien är rätt dråplig:

– Nej, det är inte så mycket som påminner om vår standard för väglinjer, säger Linnea Lång med ett skratt.

Mer skratt än skäll

Reaktionerna på sociala medier har varit otaliga, men många är mer roade än upprörda.

”Underbart – låt det vara!”, ”En sevärdhet”, ”Stor humor, precis vad vi behöver i en skakig värld!” och ”En turistattraktion”, är några av kommentarna på SVT:s sociala medier.

Men även om hela det krokiga och sneda målningsresultatet väcker skratt även på kommunen, så tänker man inte dra ett streck över saken och låta det bero.

– Nej, vi har ju regler för hur det här ska se ut, säger Linnea Lång.

Hur kunde det egentligen bli såhär?

Något riktigt svar på varför allt blev så snett och vint som det blev har kommunen ännu inte fått, men man för diskussioner med den ansvarige entreprenören. 

Att göra något åt allt det snedmålade blir en betydligt mer besvärlig process än det ursprungliga jobbet. Måla över? Blästra? 

Hursomhelst kommer man troligen att vänta till våren med jobbet.

Men en sak måste fixas omgående: på några ställen har även alldeles för smala banor delats upp genom målning, och bara runt 45 centimeter har lämnats kvar vardera för gångare och cyklister.

Något som kommunen aldrig bett om.

Heller.

SVT har sökt företaget som utfört målningsarbetet, men utan att ännu ha fått kontakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.