Kjell Larsson fortsatt misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot forne fastighetskungen Kjell Larsson fortsätter. Misstankarna kvarstår från åklagarsidan.

Åklagaren Staffan Blyberg misstänker att Kjell Larsson har organiserat och betalat personer i den undre världen att misshandla säljchefen i frisörkedjan Trudes Frisörer.

Han misshandlades han med ett järnrör och uppmanades att lämna företaget. Men vid häktningsförhandlingen släpptes Kjell Larsson efter en flera timmar lång förhandling. Larssons försvarare Susanna Sidén var inte förvånad. Snarare tvärtom.

Kjell Larsson

– Jag tycker att den utredning som polisen hittills presterat var tämligen undermålig och inte tillräcklig för att hålla min klient frihetsberövad.

Sedan misshandeln har säljchefen haft personskydd. Han har för sin egen säkerhets skull också följt uppmaningen att återlämna tjänstebilen och lämna företaget.

Skilsmässobråket handlar om kontrollen i frisörkedjan Trudes Frisörer. Men även det företaget har problem. En skuld hos kronofogden på drygt en halv miljon i statliga fordringar, som det heter, förföll torsdag förra veckan.

Drygt hälften av den summan betalades några dagar efter förfallodatum. Av skulden återstår idag tisdag. 262.752 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kjell Larsson

Mer i ämnet