Foto: SVT

Klart: 40 får behålla jobbet från Ortvikens pappersbruk

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags bestämde Ortviken att vissa anställda kommer att få gå i avgångspension. Det är ungefär 40 av 650 anställda på pappersbruket Ortviken i Sundsvall som får vara kvar på arbetsplatsen.

Vilka anställda som blir kvar är fortfarande oklart, men ett besked kommer under veckan.

– Det är företaget som bestämmer vilka som får vara kvar och inte. Det är några som inte fått avgångspension fast att de har åldern inne, säger Jan Öberg, Ordförande, pappersavdelning 16, Ortviken.

Ortvikens pappersbruk

SCA vill inte prata om siffror

Uppsägningstiden för de övriga anställda kommer att gälla från och med den första december. På SCA menar man att det är svårt att prata i reella siffror eftersom det beror på hur många som tar emot det en avgångspension.

– Man kan säga att det är ungefär 120 personer som kommer att få besked om avgångspension. Men det är svårt att säga exakta siffror eftersom de som är anställda ännu inte har fått något besked och det är deras tur att få ta ställning till det besked de får, säger Björn Lyngfeldt, kommunikationsdirektör, SCA.

Hör Jan Öberg berätta om avtalet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ortvikens pappersbruk

Mer i ämnet