Bild på Rännöån i Matforstrakten. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Klass 1 varning för höga flöden i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI utfärdade under torsdagen en klass 1 varning för höga flöden i de sydvästra delarna av Västernorrland. Samtidigt råder risk för gräsbränder i de snöfria områdena av länet.

Klass 1 varningen gäller framför allt i närheten av små vattendrag i de sydöstra delarna av Jämtlands län, nordöstra delarna av Gävleborgs län, norra delarna av Dalarnas län och de sydvästra delarna av Västernorrlands län.

Flödena beskrivs som fortsatt stigande och väntas enligt SMHI kulminera på många håll under torsdagen, och orsakas av snösmältningen.

Definition för Varning klass 1 höga flöden:

Höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt mellan vartannat och vart tionde år. Kan medföra mindre översvämningsproblem. Om prognosen ändras till ännu kraftigare flöden uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Källa: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.