Klubbchefen förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

I veckan sparkade Timrå IK sin klubbchef Jörgen Wahlberg. Orsaken till avskedandet har inte offentliggjorts men nu tar Wahlberg strid med klubben och har skaffat advokat.

”Jörgen Wahlberg förnekar med bestämdhet att han begått något brott under sin anställning i TIK. I stort sett allt han gjort i sin anställning har godkänts eller i vart fall varit känt av olika personer i ledningen”.

Så skriver advokat Fredrik Lindberg i ett pressmeddelande om sin klients inställning. Jörgen Wahlberg har anlitat Lindberg som biträde i den uppblossade konflikten med arbetsgivaren Timrå IK.

Timrå IK sparkar klubbchef

Oklar orsak

Klubben gav via sin ordförande Lars Backlund i tisdags beskedet att klubbchefen sparkas. ”Det handlar om etik och affärsmoral” uppgav Backlund utan att precisera vad Wahlberg gjort för fel. Inte heller den anklagade verkar veta exakt vad klubben menar.

Advokat Lindberg säger till SVT Västernorrland att det krävs väldigt starka skäl för att kunna avskeda någon. Han vill inte spekulera i på vilka orsaker Timrå IK vill sparka hans klient utan de inväntar nu besked från föreningen.

Stämning och skadestånd

Wahlberg bestrider grund för avskedande och advokat Lindberg uppger att han förbehåller han sig rätten att stämma TIK vid domstol med yrkande om att uppsägningen ska ogiltigförklaras. Wahlberg kommer i så fall även yrka skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK sparkar klubbchef

Mer i ämnet