Foto: SVT / Pierre Ragnehag

Knarkhandlande drogterapeut i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen inleddes rättegången mot den drogterapeut från Härnösand som misstänks för hantering av kilovis med narkotika. Mannen nekar till alla anklagelser.

När mannen greps och senare häktades för en tid sedan hade polisen spanat på honom i nio månader. Nu står han tillsammans med ytterligare tre män åtalad misstänkt för omfattande narkotikabrott.

Drogterapeuten misstänks för att tillsammans med en 25-årig Härnösandsbo som mannen fungerat som övervakare för ha köpt och transporterat stora mängder narkotika till Västernorrland.

Vidare till Jämtland

Därefter har en stor del av knarket levererats till Stugun i Östjämtland där två medåtalade jämtar, en 43-åring från Krokom och en 44 -åring från Östersund, har tagit hand om det och sålt det vidare.

Ett källarförråd i Korsta i Sundsvall har fungerat som lagerdepå för narkotikan och när polisen slog till i höstas hittades omkring sju kilo hasch och runt ett kilo amfetamin i förrådet.

Behandlingshem och utslussning

Drogterapeuten har jobbat inom missbrukarvården i närmare 20 år. Under hösten har han varit verksam på två olika behandlingshem i regionen, i Gävle och Dalarna. Han har tidigare drivit ett utslussningshem för drogmissbrukare och även fungerat som familjehem för unga med missbruksproblematik.

Polisens spaning mot honom avslöjade bland annat att drogterapeuten hade kontakt ett med flertal kända missbrukare och kriminella personer.

Rättegången hålls i Sundsvalls tingsrätt och beräknas pågå i sex dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Missbruksterapeut langade knark

Mer i ämnet