Kommunal sponsring till trav och innebandy

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala Stadsbacken i Sundsvall har beslutat sponsra Sundsvall Open Trot med 600 000 kronor och Sundsvalls IBF med 200 000 kronor.

Stadsbacken, som är moderbolag för de kommunala bolagen i Sundsvall, har beslutat sponsra travtävlingarna Sundsvall Open Trot och Open forum med 300 000 kronor per år under två år.

– Båda evenemangen är viktiga för Sundsvall och Open Trot genererar betydande turistintäkter säger Stadsbackens vd Anders Johansson i ett pressmeddelande.

Sundsvall Open trot drar ungefär 20 000 åskådare under tävlingshelgen.

Pengar till innebandydamer

Även innebandyföreningen Sundsvalls IBF får 200 000 kronor i sponsorbidrag, men där är avtalet bara ett-årigt. Sundsvalls IBF har bara verksamhet för flickor och damer och spelar för närvarande i allsvenskan.

– Föreningen ger Sundsvall en positiv exponering i media och sociala medier skriver Anders Johansson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.