Enligt Sundsvalls kommun föll kvinnan utanför spårområdet. Foto: Anna Beijron/SVT

Friluftschefen: ”Inget skidspår där kvinnan skadade sig”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommun polisanmäldes i veckan av en kvinna som skadat sig vid längdskidåkning på Södra berget. Men nu konstaterar friluftschefen att kvinnan körde utanför spårområdet.

– Det finns inga skyltar som visar att det är ett spår där. Det är ospårat och vi har tagit bort belysningen, säger Henrik Lindén som är friluftschef på Sundsvalls kommun.

Kvinnan som polisanmält kommunen, berättar om olyckan för Sundsvalls Tidning. Hon berättar att hon är en erfaren skidåkare som var ute och åkte med sin draghund. I polisanmälan beskriver hon hur skidspåret helt oväntat ersattes av barmark med stora sprängstenar. Hon föll i hög fart, handlöst mot stenarna och fick inre blödningar i ansiktet, muskelsmärtor och ett trasigt ledband i handen.

Ingen varning

– Det fanns ingen varning någonstans, säger hon till tidningen.

Där olyckan inträffade var det tidigare ett skidspår. Men spåren har dragits om för att ge plats åt en rullskidbana. Och nu används ytan som transportled för anläggningens fyrhjulingar. Efter olyckan har nu kommunen satt upp bockar för att visa att man inte ska köra in där olyckan inträffade.

– Där hon ramlat har vi grävt för att göra nya vattenledningar för att få till bättre förutsättningar för snökanonerna, säger Henrik Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.