• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Anders Hedenius (S), ordförande Stadsbyggnadsnämnden i Sundsvalls kommun Foto: Tiffany Lind/SVT

Kommunen om överklagan: ”Det är beklagligt”

Publicerad

Bosvedjans bostadsrättsförening har önskat nya gång- och cykelbanor i området under flera år då vägarna inte har rustats upp på 50 år. Men kommunen får inte in det i budgeten och därför har föreningen nu valt att överklaga bygglovet för nya bostäder som ska byggas i området.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande säger att det är beklagligt att man väljer att överklaga när det finns ett stort behov av bostäder i Sundsvall. Han menar att områdets gång- och cykelbanor behöver rustas upp oavsett nybyggnationer eller inte.

– Det är tråkigt att man tar till det här tillvägagångssättet. Det här hade man kunnat lösa genom att prata med varandra, säger Anders Hedenius (S), ordförande Stadsbyggnadsnämnden i Sundsvalls kommun.

Hör Anders Hedenius (S) berätta om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.