• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Överklagar Mitthems bygglovsplaner i Sundsvall

Publicerad

Mitthem vill bygga tre nya hyreshus i Bosvedjan i Sundsvall. Ett annat företag vill bygga två. Bostadsföreningen Bosvedjan vill att kommunen bygger om gång -och cykelbanan först och har därför överklagat bygglovet.

Bäckebovägen i Bosvedjan har inte förbättrats sedan den anlades för 50 år sedan och nu vill Brf Bosvedjan att kommunen tar tag i problemet.

 – För femtio år sedan tittade man inte på vad som var viktigt med gång och cykelvägar, då var det viktigt att se hur vattenflödet gick ner i avloppet, säger Dan Söderholm som är ordförande i Bosvedjans bostadsrättsförening.

Brutet avtal

Dan Söderholm anser att kommunen brutit avtalet de hade om att förbättra säkerheten längs vägen. Bostadsrättsföreningen var villig att skänka marken bredvid vägen om kommunen tog tag i gång och cykelbanan innan det byggdes några nya hus;

 – Blir det nu som chefen för byggnadskontoret sagt, att man ska titta över det här om 6 – 7 år så har de inte kvar marken som vi kom överens om att ge dem. Vi hade varit välvilliga om de hade startat projektet innan nya hus byggdes, säger Dan Söderholm.

Överklagan

Brf Bosvedjan har överklagat bygget till länsstyrelsen.

 – Får vi inte rätt där går vi vidare till mark och miljödomstolen i Östersund, säger Dan Söderholm.

Ekonomi

Enligt stadsbyggnadskontoret har kommunen bestämt sig för att vänta med projektet på grund av ekonomin. En mer ingående kommentar kommer på måndag då stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius finns på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer