Krav till regeringen: ”Riv upp beslutet!”

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga partier i Timrå kommun vänder sig nu till regeringen och kräver att utvisningen av ”Isa” och hans familj.

Idag på förmiddagen skickades ett brev till Migrationsverket och migrationsminister Morgan Johansson (S). Alla partier har undertecknat utom Sverigedemokraterna.

– Vi som representerar de politiska partierna i kommunfullmäktige i Timrå kräver att Migrationsverket tar sitt förnuft till fånga och ändrar beslutet, skriver de.

Fallet Iza

”Sverige kan bättre”

Partierna pekar på den pågående namninsamlingen och demonstrationen i Söråker till stöd för familjen.

– Det är inte värdigt, inte humant, inte solidariskt och inte medmänskligt att utvisa en hel familj på grund av ett byråkratiskt misstag. Sverige kan bättre än så, skriver partierna.

Brevet har undertecknats av kommunalrådet Ewa Lindstrand (S), oppositionsrådet Tony Andersson (M) samt av gruppledarna för Vänsterpartiet, Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Nätverk Timrå.

SD:s underskrift saknas

Sverigedemokraternas  och deras frontfigur Marcus Molinder har däremot inte skrivit på brevet. När vi når honom uppger han att han varit bortrest.

-  Jag har inte kunnat skriva på men står bakom innehållet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Iza

Mer i ämnet