Foto: SVT Design/SVT

Konkurrent kritisk till nytt hotell

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt företag är intresserat av att etablera sig i Sundsvalls inre hamn. Men det finns kritik mot planerna.

– Jag tror inte mycket på det, jag vill ha mer fakta först. Det känns som en lite konstig placering, det är många frågetecken, säger Patrik Attini, hotellchef för Hotell Södra Berget.

I slutet av februari i år ansökte det stockholmsbaserade bolaget Magnolia Bostad om en direktanvisning av mark på Finnkajen i inre hamnen. Ansökan inkom efter att bolagets hotellansvarige Clas Hjorth haft ett möte med Stadsbyggnadskontoret, och enligt ansökan vill de bygga ett hotell med cirka 300 rum.

Norra Kajen

Patrik Attini menar att Södra Berget har haft en positiv utveckling, men han tror att man måste se på marknaden på en fem eller tioårsperiod.

– Just nu är vår stad inte så stor, jag tror att vi har nog med rum som det är. Jag vet ingen av de befintliga hotellägarna som har planer på att utöka, säger Patrik Attini.

I Magnolia Bostads ansökan skriver Clas Hjorth att ansatsen är att skapa Sundsvalls bästa hotell och göra Finnkajen till en ny mötesplats.

–Jag antar att de gjort sin hemläxa och kollat marknaden i Sundsvall innan och det är en fri marknad, så de är väl välkomna att etablera sig här, säger Patrik Attini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norra Kajen

Mer i ämnet