Foto: Google Earth & SVT Design

Kor påkörda av godståg i Stöde väster om Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst har larmats ut sedan ett godståg har kört på kor på järnvägen i Stöde, väster om Sundsvall. Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm har sju kor blivit påkörda.

Larm om olyckan kom vid 20.25 på torsdagskvällen. Ingen räddningstjänst har dock varit fram till platsen, uppges från Medelpads räddningstjänst. Olyckan hanteras av Trafikverkets personal i Ånge.

Från Trafikverkets trafikinformation meddelas att personal arbetar med att sanera järnvägen från döda kor. Banan eller tåget har inte tagit skada, men det råder förseningar längs sträckan under arbetet. Det finns ingen exakt prognos om hur länge det råder trafikstörningar.

SVT har utan framgång försökt få fram information om hur många kor som konstaterats ha dött eller skadats i tågpåkörningen. Polisen och SOS Alarm har inte någon information om detta på torsdagskvällen.

Längs sträckan, Mittbanan, går gods- och persontåg mellan Sundsvall och Storlien/Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.