Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SMHI varnar för kraftigt snöfall och blåsigt väder längs Västernorrlands kustområde. Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftigt snöfall väntas – varningar utfärdade i Ångermanland och Medelpad

Uppdaterad
Publicerad

Det väntas besvärligt väder under torsdag och fredag. Kraftigt snöfall rör sig in söderifrån och i delar av Medelpad och Ångermanland kan det komma mycket snö. Det kan också bli riktigt blåsigt med friska eller hårda vindbyar.

SMHI har utfärdat både en gul och orange varning under torsdagen fram till fredagen. Från klockan fyra på torsdagseftermiddagen fram till sju-tiden på fredagsmorgonen väntas kraftigt snöfall samt friska sydostliga vindar från Sundsvallstrakten i Medelpad upp till Ångermanland och uppåt – vilket kan leda till trafikproblem och snödrev, enligt SMHI. En total snömängd på mellan 15 och 30 centimeter väntas under dessa dagar.

Kuling i Bottenviken

En gul varning är även utfärdad för kuling i Bottenviken mellan klockan nio på torsdagsmorgonen fram till sju-tiden på fredagsmorgonen, då det väntas sydostliga vindar på omkring 18-24 meter/sekund.

Även Din tur har gått ut och varnat för att vädret kan påverka busstrafiken och orsaka förseningar och inställda turer i Örnsköldsvik, Kramfors, Härnösand, Timrå och Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.