Foto: Tuija Warén/TT

Kramfors kommun jobbar för hotellbygge i Höga kusten

Uppdaterad
Publicerad

Turismen i Höga kusten har slagit besöksrekord flera år i rad – och det börjar bli brist på boendemöjligheter. Kramfors kommun vill nu se ett större hotellbygge i området.

Ambitionen är att få till en projektering så snart som möjligt.

– Det vi säger från kommunens sida är att vi kommer att arbeta för att öka intresset för ett hotellbygge för att tillmötesgå de behov av boendemöjligheter som finns. Men det är också kopplat till vår politiska målsättning att vi ska öka befolkningen i kommunen, säger Jan Sahlén (S), kommunalråd i Kramfors.

SVT: Vad är kommunens roll i det här?

– Vi kommer att kratta manegen, det vill säga marknadsföra möjligheterna. Vi kommer inte att bygga ett hotell, men göra allt för att det ska bli så lönsamt som möjligt att drifta ett, säger Jan Sahlén (S).

SVT: När vill ni se att hotellet byggs?

Så snart som möjligt, men man måste vara realistisk. Det kommer att krävas en förstudie och kontakter med befintliga entreprenörer i området, för det kan ju vara någon befintlig som är intresserad av att bygga ut, säger Jan Sahlén. 

Jan Sahlén (S), kommunalråd i Kramfors Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.