Hör Gudrun Sjödin (S), ordförande för välfärdsnämnden i Kramfors kommun, om Sigtuna kommuns agerande gentemot Ragunda kommun när det gäller social dumpning. Foto: Hans Lindblom SVT

Kramforspolitikern om Sigtuna kommuns agerande: ”Fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag tycker det är fruktansvärt, säger Kramforspolitikern Gudrun Sjödin (S) om beskedet att Sigtuna kommun aktivt och uttryckligen uppmanat familjer att flytta både till Kramfors och Ragunda – och på stående fot utlovat bostad, biljetter till resan och två månadshyror på fickan.

Hör Gudrun Sjödin här.

Enligt Ragundas kommunalråd Mikael Sjödin (C) har Sigtunafamiljer inte bara uppmuntrats att flytta till Ragunda – utan även till Kramfors.

Gudrun Sjödin (S) är ordförande för välfärdsnämnden i Kramfors. En kommun som liksom till exempel Sollefteå och Ragunda kommuner anser sig ha blivit utsatta för så kallad social dumpning från rikare kommuner i Syd- och Mellansverige i ett flertal fall på senare år.

Uppgiven

Till Ragunda kommun har nu en familj flyttat från Sigtuna på ovan givna premisser – och en annan familj är på väg till Ragunda.

I dag är hon uppgiven – och känner även med de berörda familjerna från Sigtuna som kommer till en ny hemkommun utan att den över huvud taget kontaktats eller konsulterats i frågan av Sigtuna kommun.

– Jag vet inte vad vi ska kunna göra mer än att påverka till förändring, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.