Se klippet och hör flygplatschefen berätta hur man ska göra. Foto: Tiffany Lind/SVT

Krav på munskydd införs på Sundsvall-Timrå Airport

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i mitten av augusti när SAS börjar flyga från Sundsvall-Timrå Airport igen så blir det även krav på munskydd. Annars nekas man ombordstigning.

SAS har som krav att alla passagerare från sex års ålder måste bära ansiktsmask som täcker både näsa och mun. Därför måste alla passagerare som ska flyga från Sundsvall-Timrå endera ta med sig ett eget munskydd, eller köpa ett på plats.

Har man inget munskydd när man ska kliva ombord vid gaten så får man nämligen inte kliva på planet.

Filter renar luften

På flygplanen finns även HEPA-filter som gör att luften renas. Enligt SAS hemsida så fångar filtren upp till 99,97 procent av alla mikrofiber, till exempel virus och bakterier, för att säkerställa en hög luftkvalité.

– Vi får ju mer och mer information om hur det här smittar och när vi nu också kommer att jobba med de skydd som man kan ha så tror vi att resandet kommer börja dra igång, säger Frank Olofsson, flygplatschef på Sundsvall-Timrå Airport.

Se klippet och hör flygplatschefen berätta hur man ska göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer