Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Revisorn Sten Ekström och kommunalrådet Stefan Dalin har olika uppfattningar om hur redovisningen ska göras. Hör dem båda i klippet ovan. Foto: Louay Bygén/SVT

Kritik mot Timrå kommun: Förskönade siffrorna

Uppdaterad
Publicerad

Revisorerna som granskar Timrå kommuns ekonomi har upptäckt att kommunstyrelsen felaktigt förbättrade fjolårets resultat med minst 27 miljoner kronor. Vilket Sveriges radio var först att rapportera om.

Det handlar bland annat om bokförda kostnader för sopberg berättar kommunrevisionernas ordförande, Sten Ekström. Han menar att det är ovanligt att det finns så många felaktigheter och anser att det inte är acceptabelt.  Även tidigare år har revisorn Sten Ekström påpekat att det fanns felaktigheter i bokslutet.

Olika uppfattningar

Kommunstyrelsens ordförande, Stefan Dalin (S), har en annan uppfattning än revisionerna och motsätter sig deras kritik. Han menar att kommunstyrelsen gör en annan bedömning än revisorerna när det gäller hur man bör hantera resultatet.

I klippet: Revisorn och kommunalrådet om kommunens redovisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.