Brandorsaken är oklar men polisen utreder tills vidare ärendet som mordbrand. Foto: Örjan Leek

Kvarlevor av en människa hittade i brandruinerna i Öje

Uppdaterad
Publicerad

Vid en första undersökning av brandplatsen i Öje väster om Härnösand där en äldre villa brann ned till grunden under natten mot i fredags har resterna av en människokropp hittats.

– Vi har ännu inte kunnat identifiera kroppen, säger Veronica Andersson, chef för utredningssektionen vid polisen i Västernorrland.

Det var vid halv tvåtiden under natten mot fredagen som larmet om branden kom in.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde brandmännen snabbt konstatera att det gamla huset var helt övertänt och inte gick att rädda. De fick i stället inrikta sig på att begränsa branden och förhindra spridning.

Fastigheten är ett fritidshus och ägaren, en man i 70-årsåldern, är bosatt söderut.

Var i huset

Enligt grannarna hade mannen varit på plats i Öje i slutet av förra veckan och så sent på på torsdagskvällen befunnit sig i huset.

Den kriminaltekniska undersökningen av brandplatsen är inte klar men vid en första inspektion av ruinerna har kvarlevorna efter en människa påträffats.

Högst sannolikt är det ägaren eftersom han inte kunnat kontaktas vare sig av polisen eller av sina anhöriga.

Svårt att fastställa orsak

– Men vi har inte kunnat identifiera kroppen ännu, poängterar Veronica Andersson.

Polisutredningen av branden går vidare.

– Rubriceringen är fortfarande mordbrand. Men det kan vara svårt att fastställa brandorsaken när det är så nedbrunnet som det är, säger Veronica Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.