Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu en kvinna begärs häktad efter polisens stora tillslag i Sundsvall Foto: SVT

Småbarnsmamma häktas efter polisens stora tillslag i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 januari gjorde polisen en större insats på flera adresser i Sundsvall och i dess efterspel har flera personer häktats.

Under onsdagen häktades ytterligare en person, en 37-årig småbarnsmamma, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Kvinnan, hemmahörande i Sundsvall, anhölls i sin frånvaro under måndagen och greps dagen efter. Hon är inte dömd för något allvarligare brott tidigare men har genom åren haft en lång rad av skuldärenden som gått till Kronofogden. Under onsdagens häktningsförhandling meddelade rätten att kvinnan häktas.

Kvinnan bestred häktningen men efter förhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, stod det klart att rätten valt att gå på åklagarens linje och häkta 37-åringen. Senast den 27 februari ska åtal vara väckt.

Totalt är åtta personer häktade sedan tidigare misstänkt för olika brott efter polisens razzia för två veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet