Vice chefsåklagare Karin Everitt (mitt i bild) har nu begärt ytterligare en person, en 18-åring från Sundsvallsområdet, häktad efter förra veckans stora polistillslag. Foto: Per-Erik Ström SVT / arkiv

Ännu en person häktad efter polistillslaget i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades ytterligare en person, en 18-årig man som i svallvågorna efter det stora polistillslaget i Sundsvall förra veckan misstänks för grovt narkotikabrott.

Det som föranledde tillslaget var den pågående striden om narkotikamarknaden i Sundsvall, som i sin tur är kopplad till den senaste tiden våldsvåg i Stockholmsområdet.

18-åringen anhölls i sin frånvaro i tisdags och greps dagen efter. Han är skriven på en adress i Sundsvall och är tidigare ostraffad.

Knarkkriget i Sundsvall

I sin häktningsframställan hävdade vice chefsåklagare Karin Everitt att kollusionsfara föreligger, det vill säga att det finns en risk att den misstänkte på fri fot kan förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Förnekar brott och bestrider häktning

Vid 15.30-tiden på fredagen leddes 18-åringen in i häktningssalen i Sundsvalls tingsrätt i sällskap med sin försvarare, advokat Johan Lavås.

När åklagaren presenterat misstankarna och lagt fram sina häktningsskäl lät 18-åringen meddela att han förnekar brott och bestrider häktning.

Därefter beslutade häktningsdomaren om stängda dörrar och åhörare och media fick lämna salen.

En halvtimme senare när domstolen förklarade 18-åringen häktad med restriktioner tog han sig för ansiktet och visade sitt missnöje.

Planerat mord avstyrdes

Av häktningsframställan framgår också att 18-åringen enligt polis och åklagare anses vara knuten till ett större beslag av narkotika som gjordes sent under förra torsdagskvällen, då den stora polisinsatsen pågick som bäst.

Sedan tidigare sitter sju personer häktade i ärendet. Vid tillslaget förra veckan som gjordes på flera adresser i Sundsvallstrakten beslagtogs skjutvapen, sprängmedel och stora mängder narkotika.

Enligt polisuppgifter skulle ett planerat mord på en person i Sundsvallsområdet utföras precis i samband med att polisen slog till.

Åtal i ärendet ska vara väckt senast den 27 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet