Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den stora polisinsatsen i Sundsvall för en vecka sedan förhindrade enligt polis och åklagare ett mord på en person som nu är målsägare i ärendet och har fått ett juridiskt ombud – advokat Mikael Westerlund. Hör honom i intervjun här. Foto: gobiten.se / Advokatfirman De Basso AB

Knarkkriget: Han företräder måltavlan för planerade mordet i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under polisens stora tillslag i Sundsvall förra veckan skulle planerna för ett mord precis sättas i verket. Nu har den tilltänkta måltavlan, en man i Sundsvallsområdet, fått ett juridiskt ombud.

– Jag har förstås pratat med min klient, det är klart jag har gjort det, säger advokat Mikael Westerlund som i övrigt är ytterst sparsam med kommentarer – hör honom här.

Det är stora locket på kring förundersökningen som inletts efter den stora polisinsatsen i Sundsvall i slutet av förra veckan. En insats som lett till att totalt sju personer häktats och att vapen, sprängmedel och stora mängder narkotika togs i beslag.

Enligt polis och åklagare innebar tillslaget, som gjordes på flera adresser i Sundsvallsområdet, att de bland annat kunde förhindra ett planerat mord.

Knarkkriget i Sundsvall

Det hela ska vara en utveckling av kriget om narkotikahandeln i Sundsvallstrakten där en viss person var måltavla för mordplanerna.

Råder sträng sekretess

Vice chefsåklagare Karin Everitt har fått gehör från domstolen för ett yppandeförbud för samtliga inblandade parter i målet, som innebär att ingen med anknytning till ärendet får uttala sig offentligt. Det med hänsyn till den stränga förundersökningssekretessen.

Yppandeförbudet gäller alltså även den tänkta måltavlans juridiska ombud, advokat Mikael Westerlund som utsetts till mannens målsägandebiträde.

– Jag kan inte säga så mycket, men förundersökningen är ju också i ett väldigt tidigt skede ännu, säger han till SVT.

Det lilla han kan säga i dagsläget kan du höra här ovan i klippet.

Vet du mer? Hör av dig till SVT Nyheter Västernorrland på mejl: vasternorrland@svt.se eller till redaktionschef carola.isaksson@svt.se. Du kan också ringa redaktionen på 060-190190. Foto: SVT

Vill du skicka känsliga uppgifter på ett säkrare sätt? Då kan du skicka krypterade tips till SVT här. Välj ”SVT Nyheter” som destination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet