Kvinnan tros ha blivit mördad

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-åriga kvinna som i fredags hittades död i en lägenhet i Kvissleby söder om Sundsvall tros ha blivit mördad. Det säger polisen i dag, efter att ha fått ett preliminärt besked från obduktionen.

Polisen har en klar uppfattning om hur hon mördats men vill av utredningstekniska skäl inte lämna ut några uppgifter om det. Man känner inte till något tidigare hot mot kvinnan och i nuläget finns ingen misstänkt.

Polisen tog sig in i kvinnans lägenhet i fredags efter att en nära anhörig larmat om att kvinnan inte gått att nå. Hon hade skador som fick polisen att misstänka att hon utsatts för ett våldsbrott.

Mordet på Haifa Jamal

Kvinnan tros ha legat död i mellan en och två veckor vilket försvårar utredningen.

– Av erfarenhet är de första dygnen efter ett mord den tid då de bästa uppgifterna kan samlas in och då vittnen kommer ihåg händelser i närtid, skriver polisen i ett pressmeddelande.

I dagsläget jobbar tio poliser med utredningen. Från och med i morgon tisdag kommer spaningsstyrkan att utökas med ytterligare fyra poliser. Polisens arbete inriktas nu mot att kartlägga offret och att försöka hitta ett motiv till brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Haifa Jamal

Mer i ämnet