Misstänkt för Haifa-mordet släppt

Uppdaterad
Publicerad

SUNDSVALL Den man som suttit häktad, misstänkt för mordet på 41-åriga Haifa Jamal i Kvissleby, släpptes idag på fri fot.

Chefsåklagare Bertil Månsson har inte kunnat prestera bevisning som räcker för att häkta mannen på sannolika skäl.

– Men luften går inte ur utredningen för det här. Den fortsätter med oförminskad styrka, säger Bertil Månsson till Mittnytt.

Mordet på Haifa Jamal

Mannen var häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, och åklagaren var tvungen att senast klockan 15:00 idag leverera ny bevisning till rätten för att kunna förlänga häktningen.

– Men klockan 14:30 hävdes häktningsbeslutet. Det saknas en sak för att vi skulle ha kunnat gå vidare, men vad det är vill jag inte gå in på, säger Bertil Månsson.

41-åriga Haifa Jamal låg död i tolv dagar innan hon hittades mördad i sin lägenhet den 26 juni i år. Bertil Månsson tror inte att utredningen försvåras av att mannen släpps på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Haifa Jamal

Mer i ämnet