Mordmisstänkt häktad

Uppdaterad
Publicerad

SUNDSVALL Den 55-årige man som misstänks för mord på 41-åriga Haifa Jamal i Kvissleby söder om Sundsvall häktades på torsdagseftermiddagen mot sitt nekande skäligen misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

41-åriga Haifa Jamal mördades i sin lägenhet i Kvissleby i juni i år.

Först någon vecka senare hittades hon, sedan släktingar blivit oroliga och tagit sig in i lägenheten.

Mordet på Haifa Jamal

Polisen har länge stått till synes utan avgörande spår efter Haifas mördare, men den senaste veckan har ett genombrott skett.

I måndags anhölls en 55-årig man från Sundsbruk norr om Sundsvall som skäligen misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

Vid torsdagens häktningsförhandling framhöll åklagaren risken att 55-åringen på fri fot skulle kunna förstöra utredningen, samt att det handlatr om ett mycket allvarligt brott. Han yrkade också på restriktioner i hätet för mannen.

Och tingsrätten gick i stort sett helt på åklagarens linje. 55-åringen får stanna i förvar tills vidare, men bara som utredningshäktad eftersom misstankegraden är den lägre.

Det innebär att polis och åklagare har högst en vecka på sig att få fram mer bevis som binder mannen till brottet – annars måste han släppas på fri fot tills vidare under utredningen.

Vice chefsåklagare Bertil Månsson är mycket förtegen och vill inte ge några kommentarer, eftersom utredningsläget är känsligt. Men han säger att 55-åringen och mordoffret haft en viss relation.

– De har känt varandra, men är inte släkt, säger han.

Mittnytt: Är motivet hedersrelaterat?

– Det kan jag inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Haifa Jamal

Mer i ämnet